O lucrare – două Premii.

Acte basarabene tipariteÎn anul 2014 a apărut  lucrarea de valorificare a documentelor de arhivă : ”Acte basarabene tipărite în limba română : 1811-1861”, cu contribuția Bibliotecii Naționale a RM. Lucrarea scoate la lumină actele basarabene tipărite în sec. al 19-lea în Basarabia. Valoarea acestor documente de arhivă a fost pusă în evidență de colaboratorii colecțiilor speciale a trei instituții importante din Chișinău : Biblioteca Națională a Republicii Moldova, Muzeul Național de Istorie a Moldovei și Biblioteca Științifică Centrală a Academiei de Științe a Moldovei. Din cele 332 exemplare reflectate în catalog, marea majoritate – 173 sînt din fondurile serviciul Carte Veche și Rară a BNRM, 81 – BȘCAȘM, 99 – MNIM. Originalitatea și valoarea catalogului a fost răsplătită cu 2 premii :

 

1.Premiul Alexe Rău – pentru cea mai bună lucrare științifică în domeniul biblioteconomiei, în cadrul decernării Premiilor GALEX de la BNRM, ediția 2015;

2. Cea mai originală publicație în domeniul bibliologiei – în cadrul Salonului Internațional de Carte pentru Copii și Tineret, 2015.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s