Martirii Basarabiei Unite

Andronachi1“Albumul Basarabiei in jurul marelui eveniment al Unirii” editat la Chisinau in 1933 de capitanul Gh. V. Andronachi, pune in evidenta si scoate din anonimat imagini si chipurile  ilustrilor personalitati care au contribuit prin activitatea lor la realizarea Unirii Basarabiei cu Patria Mama. Autorul  ilustreaza  evenimentele istorice din ajunul Unirii. Gheorghe Andronachi a fost unul din basarabenii  luptatori  si sustinatori inflacarati ai evenimentului de la 27 martie 1918.

Astazi lucrarea a ajuns sa fie editie bibliofila rara, datorita materialului ilustrativ pe care il insereaza. Aici se regaseste si monumentul  “Apostolii Basarabeni” aflat  cindva in scuarul Catedralei Metropolitane. A rezistat pirjolului din timpul celui de al doilea Razboi Mondial, insa a fost aruncat in aer in 1962 de regimul comunist.

Datele editoriale, numarul de inventar precum si locul unde poate fi consultata editia din anul 1933, pot fi aflate accesind urmatorul link  http://catalog.bnrm.md/opac/bibliographic_view/301379;jsessionid=0BCB16C953821D5933BD7D17E3D2390B

apostolii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s