Prima călătorie a unui om în jurul lumii!

Acum 122 de ani în urmă, la bordul vasului Spary, finaliza cu succes aventura lui Joshua Slocum (1844 – 1908), primul om care navigase singur în jurul lumii, realizată de o singură persoană. Slocum a parcurs o distanță de 74.000 km. Extraordinara călătorie a fost povestită de temerar în cartea „Navigând singur în jurul lumii”. Autorul își descrie aventura în felul următor: „După 40 de zile de furtuni, Pacificul devine prietenos cu el. Pentru că nu se grăbeşte, pentru că sunt curenţi „amabili” şi pentru că „Spray” este construită ca la carte, nu pune mâna pe cârmă 3.200 de kilometri”.

Deci pe lângă faptul că este primul om care călătorește singur pe mare, Slocum a fost și primul care a călătorit o distanță destul de impunătoare fără cârmă!

Din păcate renumita navă a avut un final tragic ca și stăpânul său, care a pornit în 1909 într-o nouă călătorie, din care din păcate nu a mai revenit.

Povestea călătoriei primului om în jurul lumii vorbește despre mare în stările sale cele mai seducătoare și primitoare, ca refugiu sau evadare din grijile și presiunile și necazurile vieții pe uscat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s