Cartea – cadoul original pentru nuntă

Nunta – este un eveniment uimitor și deosebit care rămâne pentru totdeauna în inimile mirilor. Istoricii cred ca prima nuntă oficială s-a înfăptuit undeva în jurul anului 4300 î.Hr. Una dintre cele mai vechi mențiuni despre cadourile de nuntă datează din Anglia (după unele surse Franța) secolului al XVI-lea. Cuplurile bogate ofereau nuntașilor cadouri din aur, pe când cuplurile sărace obișnuiau să ofere fiecărui oaspete un nod de dragoste confecționat din dantelă sau panglică ce semnifica legătura dragostei lor. Însă și tinerii primeau cadouri care aveau o încărcătură simbolică legată adesea de bogăție și bunăstarea materială.

Printre cele mai neobișnuite dar și originale cadouri la nuntă este Cartea.

Ducesa de Kent (1786 – 1861)  i-a făcut un cadou la nunta fiicei sale Victoria (1819 – 1901), viitoarea regină a Angliei  – o carte de rugăciuni în miniatură, într-o copertă îmbrăcată în catifea roșie, ornamentată iscusit cu colțare și închizătoare de aur, confecționată de un bijutier necunoscut.

Pe coperta  superioară a cărții se regăsește monograma Victoriei turnată în aur. Volumul mai are un semn de carte inedit confecționat din panglici de mătase, capătul căruia este încrustat cu opt pietre semiprețioase.  Pentru încrustare au fost selectate pietrele denumirea cărora încep cu  primele litere ale numelui Victoria : Vermell, Jargon, Crisolit, Turcoaz, Opal, Rubin, Jargoon (varietate de zirconiu), Ametist.

 În interiorul copertei este atașată o foaie de pergamen cu inscripția „Dăruit iubitei mele Victoria în ziua nunții ei, de către cea mai iubitoare mamă”.

Din păcate numele designerului și legătorului este necunoscut.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s